Honlapszerkeszto hu használata egy flash sales funnelen bemutatva

Budanovic Szintia

Legutóbbi frissítés egy hónapja

Honlapszerkeszto hu használata egy flash sales funnelen bemutatva


▬ Videó tartalma ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Egy kezdő webfejlesztő vagy, aki elhatározta, hogy megtanulja a honlapszerkesztés alapjait. Egy hosszú hétvégére elhatározod, hogy beleásod magad a témába, és találsz egy részletes oktatóvideót, amely végigvezet a weboldalak tervezésén és fejlesztésén. Itt kezdődik a történet.


00:00 - Kezdés

Lelkesedéssel indítod el a videót. A narrátor üdvözöl, és röviden bemutatja, hogy mire számíthatsz a következő órákban. Azonnal érzed, hogy ez a videó alapos, és a honlapszerkesztés minden részletére kitér majd.


00:54 - Alapvető honlapszerkesztési elv

Az első lépés a honlapkészítés alapjainak megértése. Megtanulod, hogy a tervezés során figyelembe kell venni az átláthatóságot, a felhasználói élményt és az egyszerű kezelhetőséget. Ez az elvárás minden jól megtervezett honlap alapja.


03:46 - Oldal tartalmi elemeinek elrendezése

Ezután a tartalmi elemek helyes elrendezésével ismerkedsz meg. A tanfolyam részletezi, hogyan rendezd el a különböző blokkokat (szövegek, képek, videók) úgy, hogy harmonikus és jól áttekinthető legyen az oldal.


09:54 - Padding és margin, vagyis az elemek távolságának meghatározása

Most a padding és margin fogalmát tanulod meg, amelyek meghatározzák az elemek közötti távolságot. A videó lépésről lépésre bemutatja, hogyan kell beállítani ezeket, hogy az oldal megjelenése esztétikus és egyenletes legyen.


12:43 - Elrendezéseknél a mobil nézet állítása

A mobilbarát oldalak fontossága elkerülhetetlen téma. Megérted, hogyan kell az oldal elrendezését a mobil nézethez igazítani, hogy a felhasználók telefonon is kellemes élményt kapjanak.


16:50 - Elrendezések egymásba ágyazása

Ekkor a videó a bonyolultabb elrendezésekbe vezet be, például hogyan ágyazhatod egymásba az elrendezéseket. Ez hasznos lesz, ha összetettebb struktúrákat szeretnél létrehozni az oldalon.


32:10 - Reszponzivitás avagy minden eszközön (asztali, laptop, tablet, mobil) ugyanúgy jelenjen meg

Az egyik legfontosabb részhez érsz, a reszponzív dizájnhoz. Megtanulod, hogyan biztosíthatod, hogy a weboldal minden eszközön ugyanúgy jelenjen meg, legyen az asztali számítógép, laptop, tablet vagy mobiltelefon.


36:29 - Miért jobb ez a megoldás, mint a drag&drop

Egy érdekes gondolatmenet következik: miért jobb az általad megtanult módszer, mint a népszerű drag&drop megoldások? A narrátor meggyőző érvekkel magyarázza el, miért előnyösebb az, ha te magad tanulod meg az alapokat, és nem csak sablonokat húzol be.


39:15 - SEO beállítások

A SEO, azaz a keresőoptimalizálás fontossága kerül szóba. Megérted, hogyan tudod beállítani az oldalt úgy, hogy a keresőmotorok előrébb rangsorolják, és több látogatót vonzzon.


41:00 - Visszaszámláló beillesztése

A visszaszámláló widget beillesztése következik, ami egy látványos és gyakran használt elem a weboldalakon, főleg akciók vagy események esetén. Egy konkrét példát látsz, hogyan illesztheted be.


45:24 - Futás közben szerkesztheted az oldalad, és nem lesz zavaró

Az utolsó nagy téma, amit megtanulsz, az oldal valós idejű szerkesztése. Megérted, hogy hogyan tudod az oldalt szerkeszteni úgy, hogy a felhasználói élmény ne sérüljön, és ne legyen zavaró, ha közben javítasz rajta.


A videó végére már magabiztosan érzed magad, és tele vagy ötletekkel, hogy hogyan fejleszthetnéd tovább a saját weboldalad.

Hasznos volt ez a cikk?

0 emberből 0 kedvelte ezt a cikket

Még mindig segítségre van szükséged? Írj nekünk üzenetet