Angol nyelven vagy más nyelven is használható a SalesForm?

Tudok vele dollárban, euróban vagy más valutában fizettetni?

SalesForm | Bártfai Balázs

Legutóbbi frissítés 2 éve

A SalesForm egy online bankkártya fizetést lehetővé tevő szoftver, amelyet egyszerűen lehet beilleszteni egy honlapba vagy használni a közösségi média felületeken és e-mailben.


Jelenleg csak magyar nyelven és forintban működik, de dolgozunk azon, hogy további nyelvek és pénznemek támogatását is biztosítsuk.

A valuta kezelése nem csak a pénznemeket, hanem a tizedes számokat is magában foglalja. A forintban nincs szükség tizedesek kezelésére, de más pénznemek esetén igen. Például az euróban 2 tizedes jegyeket használnak.

A fizetés után számlát kell kiállítani a vásárlónak.


A magyar számlázók jelenleg nem tudnak egyszerre magyar és külföldi számlákat kiállítani, így a külföldi vevők esetén külön kell kezelni a számlázási folyamatot.

Emellett meg kell különböztetni, hogy magánszemély, cég az EU-ból vagy cég az EU-n kívül rendel, mivel mindegyik esetben más az adózási szabályozás.

A külföldi EU-n belüli cégek esetén ellenőrizni kell a közösségi adószámot rendelés leadásakor. A helyes adószám ellenőrzése fontos a helyes adózás és a sikeres számlázás érdekében.


Aztán ott van a fordított áfa problémája is.


Sőt, ha 10 000 eurót meghalad a külföldi bevétel, akkor minden vevő országába külön be kell jelentkezned, mint adózó és adóbevallást kell beadnod.

Persze, ha nem magyar vállalkozásod van, akkor minden sokkal egyszerűbb, csak akkor nem tudsz szerződni a magyar bankokkal és nem tudsz számlázni a szamlazz.hu val és a billingo.hu val sem.


Ez összeségében egy bonyolult kérdés, de dolgozunk rajta.

Hasznos volt ez a cikk?

0 emberből 0 kedvelte ezt a cikket

Még mindig segítségre van szükséged? Írj nekünk üzenetet